Historie

In 1937 richtte Marinus Roodklif bakkerij 'De Maro' op aan de Gasthuisstraat in Tilburg. Marinus verkocht zijn producten voornamelijk aan particulieren maar ook aan een klein aantal grootverbruikers. In 1967 is het bedrijf overgenomen door zoon Gerard die de "witte eierkoeken" van de Maro in Tilburg en omstreken tot een begrip maakte .

Snelle groei stelde De Maro in 1975 in staat te verhuizen naar de Stevenzandsestraat. De verkoop aan particulieren stopte en De Maro specialiseerde zich volledig op grootverbruik. In 1995 wordt Bart Snijders de rechterhand van Gerard. Inzet en liefde voor het vak leidde in 1999 tot zakelijke samenwerking tussen Gerard en Bart.

In 2001 verhuisde Banketbakkerij De Maro naar Waalwijk. Op het industrieterrein in Waalwijk werd een groot pand gevonden, waar voldoende ruimte was voor de gewenste uitbreiding.

Als Bart Snijders in 2006 het bedrijf volledig overneemt verandert de ambitie. Bart investeert continu in het verbeteren van het ontwikkelings- en productieproces van Banketbakkerij De Maro en groeit daarmee uit tot een specialistische banketbakkerij, die toeleverancier is voor bakkerswinkels, groothandels, catering en supermarktketens.

Als gevolg van aanhoudende groei werd in 2011 een volledig nieuwe bakkerij betrokken op de huidige locatie in Berkel Enschot. Maar leek dit nieuwe pand vier jaar geleden nog erg groot, al snel bleek het toch te klein voor de ambities van Bart en zijn team. Vier jaar later zijn de faciliteiten fors uitgebreid met een compleet nieuwe hal voor inpakken, opslag en distributie. De productiecapaciteit is ten opzichte van 2011 inmiddels verdubbeld. 

Deze moderne banketbakkersfaciliteit stelt ons tevens in staat om ruimschoots te voldoen aan de hedendaagse eisen op het gebied van voedselveiligheid en hygiëne. De Maro is met trots in het bezit van twee belangrijke certificeringen: BRC AA+ en SKAL.

Anno 2016 vinden dagelijks duizenden eierkoeken en banketproducten van Banketbakkerij De Maro hun weg naar de consument via het retailkanaal, de horeca en groothandels.