Historie - De Maro

Historie

Hoe het ooit begon

In 1937 richt Marinus Roodklif bakkerij De Maro op aan de Gasthuisstraat in Tilburg. Marinus verkoopt zijn producten voornamelijk aan particulieren maar ook aan een klein aantal grootverbruikers. In 1967 neemt zoon Gerard het bedrijf over en maakt hij de witte eierkoeken van De Maro tot een begrip in Tilburg en omstreken.

Het bedrijf groeit en verhuist in 1975 naar een grotere locatie in Tilburg. De ambitie groeit mee en daarom stopt De Maro met de verkoop aan particulieren. Vanaf nu richt de bakkerij zich volledig op de horeca, retail en andere grootverbruikers. In 1995 wordt Bart Snijders, tegenwoordig eigenaar van De Maro, de rechterhand van Gerard en hun zakelijke samenwerking wordt vier jaar later officieel beklonken.

Groot, groter, grootst!

In 2001 is er opnieuw een verhuizing en verruilt De Maro Tilburg voor het industrieterrein in Waalwijk. Wanneer Bart in 2006 het bedrijf overneemt komt de focus meer te liggen op het verbeteren van het ontwikkelings- en productieproces van De Maro. Zo groeit het uit tot een meer specialistische banketbakkerij en wordt het een zeer gewaardeerde toeleverancier van bakkerswinkels, groothandels, catering en supermarktketens.

Tien jaar later betrekt De Maro een volledig nieuwe bakkerij in Berkel-Enschot (waar het bedrijf zich vandaag de dag huisvest). Een aantal jaar en een paar forse uitbreidingen verder is de productiecapaciteit ten opzichte van 2011 verdubbeld.

Nu: de beste zijn

Vandaag de dag is De Maro een zeer moderne industriële bakkerij met producten en oplossingen van nu. We willen de beste zijn en tonen die positie onder meer aan met het behalen van belangrijke certificaten en aanvullende keurmerken. Dagelijks vinden onze eierkoeken, het product waarmee het ooit begon, en banketproducten hun weg naar consumenten via onze goede retail, horeca en groothandel partners.